Àliga cuabarrada

Aves Accipitridae Aquila fasciata

Presència tot l'any
Àrea agricola , Bosc

endangered


Espècie protegida

L'àguila cuabarrada o àguila perdiguera (Aquila fasciata) és un ocell rapinyaire gran, una mica més petit que l'àguila daurada. Els trets que ens permeten diferenciar l'àliga perdiuera dels altres rapinyaires són els següents: una taca blanca a l'esquena que contrasta amb la resta de l'esquena de color marró xocolata; la panxa blanca amb un pigallat marró del coll fins a la panxa. També es pot destacar per la cua amb barra terminal fosca, d'on ve que se la conegui com a àguila cuabarrada o, a les Illes Balears, àguila coabarrada. Els joves presenten un altre tipus de plomatge, de color vermellós. A Catalunya es troba en perill crític i a Europa en perill.
Font: Vikipèdia

L’Àliga cuabarrada és un ocell rapinyaire impressionant, gran i espectacular. Viu en parelles estables dins un territori fix, que utilitzen tot l’any de diferent manera i intensitat. L’àrea de major presència en forma el sector de cria i espais adjacents, on hi té els niu i els punts de guaita, descans i joc.

La reproducció és un dels períodes més sensibles del cicle anual de les àligues. Un cop es decideixen per un dels nius, a principi d’any, l’arrangen profusament. Entre finals de gener i primers de març hi pondran un o dos ous. Passats 40-43 dies d’incubació, neixen els pollets. No volaran fins més de dos mesos més tard. Durant l’estiu aprendran a volar i a caçar per si sols, fins que marxin del territori al setembre.

Font: Panell informatiu a Gelida


Presència tot l'any
Habitat: [ Àrea agricola ] [ Bosc ]
Estat de Convervació Animalia (Kingdom) -> Chordata (Phylum) -> Aves (Class) -> Accipitriformes (Order) -> Accipitridae (Family)